TREND: Øg salget med personlig og unik emballage

Invercote Metalprint

De fleste mennesker husker sikkert Coca Colas kampagne, Share a coke with… og Share a coke in… Et perfekt eksempel på en personaliseret emballagekampagne. Ifølge en undersøgelse er det i hvert fald den de fleste adspurgte tænker på. Lignende eksempler er Nutella og KitKat, som har lavet samme typer af kampagner. Samme undersøgelse viser, at mindst 50% af Millennials og Generation Z har et ønske om personaliserede produkter. Og jo yngre forbrugere, des større er ønsket om en personlig oplevelse og personaliserede produkter (Inspire By Iggesund, nr. 3 2019). Så ingen tvivl om, at man skal tænke det personlige og specielle ind, når man skal planlægge sine fremtidige produktkampagner.

Unik og personlig emballage – er der nogle fordele?

Det lyder jo måske både dyrt og besværligt at fremstille unikke emballager. Men mulighederne er store med digitaltrykt emballage.

1. Med digitalprint får man lavere opstarts- og omstillingsomkostninger end ved traditionelt tryk. Du får gode muligheder for at producere små oplag og en større fleksibilitet i produktionen. 

2. Du kan differentiere og tilpasse din produktemballage så langt fantasien rækker – så du kan give kunderne unikke oplevelser.

3. Ikke mindst, så får du stor fleksibilitet. Du kan lave ændringer i layoutet helt frem til trykstart. Du kan justere præcis til det som rør sig i verden eller drage fordel af sæsontilpasset emballage.

Se også dine muligheder i denne video.

I tråd med tidens trend…

OK, det lyder smart, men hvorfor er det lige, at det her passer med tidens trend?

Ifølge Magasinet Inspire er personalisering af emballage en af de vigtigste måder at nå ud til kunderne i dag. En undersøgelse viser samtidig, at 70% af forbrugerne er villige til at betale op til 10% mere for at få en personaliseret oplevelse eller et personaliseret produkt.

HP har lavet research, som viser seks områder, som man kan ramme med personalisering og som samtidig vækker vigtige følelser for nutidens forbrugere. Det gælder:

Letting it all hang out – Vise passion frem og dele den med omverdenen for eksempel på de sociale medier.

Bringing bonds to life – styrke relationen med kunden ved at visualisere det – gerne i fysisk form med produkter, som kan laves helt unikke til den enkelte kunde.  

Fingerprinting – Skabe en følelse af at produktet bliver en forlængelse af personen selv.

Flying your flag – Skabe en følelse af sammenhold i forhold til kulturarv eller anden gruppering. Det at fejre og vise sin identitet.

Permission to indulge – Give efter for dine drømme.

Mindful materialism – give værdi til produkterne ved at lade forbrugeren udtrykke sin holdning til sociale- og miljøforhold. Samt inpirere til bevidst forbrug.

Alle sammen ting, som er mulige at opnå ved hjælp af kreativitet og digitalprint.

Det har det skotske firma Irn-Bru gjort. De har lavet personaliserede sodavand ved at digitaltrykke skotske klan-kilte på flaskerne. De oplevede at salget steg med 10% – flaskerne blev personlige og koblet unikt til forbrugernes familier. Og altså et eksempel på ”Flying your flag”.

Er du klar til at komme i gang?

Så skal du selvfølgelig først finde den helt rigtige karton til formålet. Du kan altid tage kontakt med kundeservice eller få besøg af en af vores repræsentanter.

Her kan du se alle Antalis kartoner, som er velegnede til digitaltryk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s