Case: Step investerer i fremtiden

Ny investering åbner for nye muligheder og markeder

I forventningen om at blive en spiller på nye markeder har STEP for nyligt foretaget en større investering i en opgradering af deres storformatprintere. De nye muligheder og løsninger, som følger med de nye maskiner, forventes at åbne nye markeder og sikre større markedsandele indenfor blandt andet interior design, dekoration og medicinalindustrien.

En flytning af produktionen blev en kærkommen lejlighed til at reflektere over fremtidens mål og behov, hvilket resulterede i en total udskiftning af STEPs storformatsprintere. Man stod med et behov for udskiftning af noget ældre materiel og så samtidig en mulighed for at kunne udvikle forretningen.

Introduktionen af HP Latex R serien på det danske marked blev en afgørende faktor, som gjorde at løsningen endte med at blive baseret 100% på HP Latex teknologi. STEP så og tog muligheden for at få smartere, hurtigere og grønnere udstyr, som i fremtiden vil give STEP adgang til at slå sig fast på nye markeder.

Vi har snakket med Kasper Zinck-Jørgensen, Head of Production hos STEP.

Kasper Zinck-Jørgensen, Head of Production hos STEP
Kasper Zinck-Jørgensen, Head of Production hos STEP

100% HP Latex teknologi

Investeringen endte med en pakke som indeholder en

Som tidligere nævnt, blev blandt andet introduktionen af HP Latex R2000 udslagsgivende for, hvordan løsningen kom til at se ud – og dermed også, hvem der blev leverandør på løsningen. Samtidig så uddyber Kasper yderligere om at muligheden for at vælge en sundere og mere miljøvenlig løsning også var vigtig, ”Nu er det alvorligt med miljøet, vi har snakket om det i mange år, men nu er det ved at gå op for de fleste af os, at vi må gøre noget. Så vi tror på at der vil komme større fokus og efterspørgsel fremadrettet”.

HP Latex farver er nemlig en mere miljøvenlig løsning, end for eksempel Eco solvent og UV løsninger, hele vejen fra produktion til opsætning af slutproduktet hos kunden.  ”Interiør design og dekoration er jo et marked i vækst, de lugtfrie og miljøvenlige Latex løsninger er jo oplagte her” forklarer Kasper. ”Og i og med, at vi valgte en ren Latex løsning, så skulle vi slet ikke ud og investere i udsugning til vores nye lokaler, det blev selvfølgelig regnet med ind i projektet”.

HP Latex R2000 printeren

For STEP handlede beslutningen også om at få bedre stordriftsfordele ind i produktionen, opnå færre medieskift og få større kapacitet generelt. De færre medieskift vil frigøre hænder og hoveder, som kan fokusere på at optimere produktionen på andre måder.

Især på flatbed og pladedelen kan STEP nu opnå en helt anden hastighed og kvalitet. Ligesom der i forhold til designet, nu er helt nye muligheder. Latex farverne optages ikke af mediet, hvorfor man får et helt andet look and feel på slutproduktet med mulighed for at fornemme printmediets tekstur og egenskaber på en helt anden måde.

Samarbejde med Antalis

Denne størrelse af investering er selvfølgelig en længere proces, hvor flere løsninger og leverandører har været inde i billedet. ”At valget faldt på Antalis hænger i høj grad sammen med, at vi oplevede, at vi fik en god samlet pakke, samt at vi fik god sparring undervejs i processen. Selvfølgelig var der andre spillere, og mange faktorer spillede, herunder pris og service, der fik vi det bedste hos Antalis.” udtaler Kasper.

Nye maskiner og en flytning oven i er ikke kun en dans på roser. Der var lagt en stram tidsplan for flytningen for at undgå nedetid, den blev nået til 95% ved fælles hjælp fra alle parter. ”Menneskerne betyder altså også noget her” siger Kasper.

HP Latex R2000 Printeren i brug

Men med alle nye tiltag, så er der behov for læring og justering, ”Vi er jo de første i Danmark, som har fået stillet en R2000 op, det betyder jo selvfølgelig også, at det er nyt udstyr for teamet hos Antalis. Vi har godt kunnet mærke, at det også har været en læringsproces for dem, men vi har fuld tillid at Antalis kan løse opgaven sammen med os”,

Forventninger til fremtiden

Den nye maskinpark betyder her og nu, at STEP står med noget af en overkapacitet, men det hænger sammen med en ambition om at vækste. Ifølge Kasper Zink-Jørgensen er investeringen her kun det første lille skridt på vejen mod nye markeder. ”Vi skal tænke ud af boksen…og det prøver vi så ihærdigt på.” Samtidig så betyder den nye kapacitet også, at man kan se frem til at spare mange overarbejdstimer.

HP Latex 1500 HP Latex R2000

Kasper forklarer videre, at et af de næste skridt i forhold til miljøet handler om at få skiftet til nogle alternative printmedier. Altså mere miljøvenlige printmedier, som er attraktive hele vejen rundt, både med hensyn til egenskaber, miljø og økonomi.

Lige her og nu, så handler det om at få kørt maskinerne ind og tilpasset arbejdsflowet til det nye udstyr. ”Det tager lidt tid, men vores folk har taget godt imod det nye udstyr. Og jeg nyder at se glade ansigter i produktionen, som glæder sig over at arbejde med det nye udstyr” afrunder Kasper.

Vil du også gerne have hjælp til nye løsninger? Tag fat i din Antalis kontakt eller ring til os på 72 100 102.

Er du måske blevet nysgerrig på HP Latex R serien, så kan du læse en artikel om serien her.

Er du også på jagt efter miljøvenlige printmedier? Så kontakt os for en snak eller læs lidt mere om for eksempel Avery’s PVC frie produkt MPI 1404.

FAKTA – Bliv klogere på miljøvenlig HP latex teknologi

One thought on “Case: Step investerer i fremtiden”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s