Sådan overlever de fysiske butikker

Efter mange års fokus på online handel er der stadig tydelige tendenser, der taler for den fysiske butiks overlevelse. Butikken skal primært ses som et sted, hvor man med iscenesættelser, aktivering af sanserne og med udgangspunkt i kundens behov kan skabe positive købs-oplevelser, der inspirerer, beriger og begejstrer.

I mange år har vi diskuteret detailhandlens overlevelse, og vi har da også måtte sige farvel til flere butikker senest med Top-Toys konkurs.

Der kan være mange årsager til at flere fysiske butikker har måtte dreje nøglen om, og en af de mest omtalte årsager er internettet. Men der er også mange andre faktorer der spiller ind: ændring i forbrugsmønstre, beliggenhed, sortiment mm. De ovennævnte legetøjsbutikker hævder selv, at grunden til det dårlige salg har været digitalisering samt ændring i børns legevaner.

Selv om vi ser butikker lukke ned kommer der stadig nye til. Senest har webshoppen Boozt åbnet to fysiske butikker i Danmark, hvor de har skabt et beauty univers. Butikkerne er designet således, at kunderne skal komme ind for at få en oplevelse ud over det sædvanlige og blive inspireret.

Til trods for de hårde tider i detailbranchen ser vi en tendens til at butikkerne må sadle om, hvis de vil overleve. Butikkerne skal have et andet formål end bare at sælge varer. De fysiske butikkers fordel er, at de kan give en oplevelse og trække kunden med ind i et univers, som de ikke kan finde andre steder. Hvis man formår, at skabe en unik oplevelse for forbrugerne hver gang de træder ind i butikken, har man gode chancer for at overleve.

Det er selvfølgelig meget let at skrive, at detailhandlen skal sadle om og skabe unikke oplevelser, men hvordan skal dette gøres i praksis? Her får du nogle råd til, hvordan du let og simpelt kan dekorere din butik.

  • Lav dine egne dekorationer med en Latex printer. Ved brug af en latex printer kan du let skifte butikkens dekorationer på både gulv, vægge, displays og vinduesudstilling. Printeren er let at anvende, og du kan få forskellige materialer, som er lette at sætte op og tage ned igen. På denne måde kan du skabe nye universer, når det passer dig, og du er ikke afhængig af at få bestilt dine dekorationer udefra. Du sparer både tid og penge samtidig med, at butikken kan omdekoreres så ofte det ønskes. Læs om Antalis’ effektive HP Latex 115 Print & Cut løsning her.
  • Tilbyd ekspertvejledning til dine kunder. Inviter eksperter til at komme og give kunderne gode tips, vejledning og demonstrere produkterne.
  • Gør dine udstillinger instagram-venlige. Lav flotte designs som indbyder til, at man får lyst til at tage billeder. På denne måde får du din butik vist på de sociale medier.
  • Inviter til længere ophold i butikken. Server en kop kaffe og giv kunden mulighed for at slappe af i en dejlig lænestol. Tilbyd f.eks. mobilopladning.

Dette er blot nogle eksempler på forskellige ideer til, hvordan du kan skabe en usædvanlig oplevelse for forbrugerne og dermed styrke din fysiske butiks omdømme og relevans. Det handler i store træk om, at kunne følge med når tiderne ændrer sig.

Din Antalis repræsentant er klar til at svare på spørgsmål om, hvordan vi kan hjælpe dig med dine projekter indenfor visuel kommunikation. Vores brede udvalg af printere og printmedier vil dække dine behov, ligesom vores support og service vil hjælpe dig både før og efter dit køb. Just ask Antalis.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s