HP Latex R serie – En game changer

I HP’s præsentation af deres nye Latex R serie bruger de udtrykket ”The Next Frontier”, hvilket indikerer, at serien kommer til at påvirke markedet i samme omfang som HP Latex 300 og 500 serierne. Hvis dette er tilfældet, lover det rigtig godt.

Læs mere om HP Latex her.

I dette indlæg vil vi give vores bud på, hvordan den nye R serie vil påvirke markedet.

Når man ser på printere i rulle-til-rulle segmentet, så har HP, med Latex 300 og Latex 500 printerne, en markedsandel på mellem 30 og 40% alt efter region. Denne markedsandel har de opnået ved løbende at udvikle teknologien og dermed være med til at påvirke udviklingen.

Kan R serien blive game changer i et segment, der i dag er præget af UV printere?

Med HP Latex R serien træder HP ind i UV hybrid/flatbed markedet. Latex R serien, som omfatter to modeller, hhv. Latex R1000 Plus (printbredde 160 cm) og Latex R2000 Plus (printbredde 250 cm), anvender 4. generation af latex farve. Denne ny-udviklede vandbaserede latex farvetype har flere egenskaber, som gør den til en alvorlig konkurrent til UV farver. Blandt andet en helt fantastisk hvid farve, som forbliver hvid.

En del UV-farver har tendens til at blive gule over tid. De nye latex-farver har også større farvegamut end UV-farver og ikke mindst, så afspejler farverne overfladen der trykkes på. Det vil sige, hvis der printes på en blank overflade, så bliver printet blankt, og printes der på en mat overflade, så bliver det mat.

Teknologisk indeholder HP Latex R-serien også en række nye features i hybrid/flatbed segmentet. Printerne er udstyret med optisk kontrol af transportbåndet, således at printstriber / bandings elimineres i printet. I det hvide farvesystem cirkulerer farven helt ud i printhovederne, og hvis ikke de er i drift, kan de afmonteres og placeres i en indbygget roterende holder og dermed altid være klar til drift.

Produktionstid er altid vigtigt og specielt i high end segmentet for printere. Derfor sælges udstyret også med en treårig servicekontrakt, hvor udstyret kontinuerligt overvåges, og potentielle fejl kan forebygges, inden de udvikler sig til produktionsstop.

Tilbage til spørgsmålet om R-serien bliver en game changer så må svaret være: Ja hvorfor skulle den ikke blive det med alle de fordele. Vi glæder os til at præsenterer serien for markedet.

HP Latex R serie_blog_1323x295

Hvis du vil vide mere om den nye serie så kontakt os på justask@antalis.dk eller ring på 7572 2100.

Læs mere om HP Latex printere her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s